Een tuin met licht ontwerpen

Het lichtplan

Het lichtplan

Een mooi verlichte tuin begint bij een goed ontwerp. Dat klinkt misschien als veel werk maar dat valt echt mee, in de video zie je hoe je in slechts 5 stappen een lichtplan maakt. Zo weet je zeker dat het eindresultaat voldoet aan de verwachtingen. En heb je eenmaal een lichtplan dan kun je eenvoudig bepalen waar de infrastructuur moet komen. 

De tuin in de avond
Bij het maken van een lichtplan denk je na over welke elementen van de tuin ’s avonds zichtbaar moeten zijn, wat voor soort licht je hiervoor nodig hebt en vanuit welke richting het licht zou moeten komen. Als laatste kijk je naar welke armaturen hierbij passen en controleer je of je lichtplan een goede lichtbalans heeft. In een 3D visualisatie krijg je een goede indruk van het resultaat van je lichtplan.

Veelzijdig assortiment
Met het in-lite assortiment is een complete tuin uit te lichten: van het sfeervol verlichten van een pad of terras tot het uitlichten van een grote boom. Bij al onze buitenlampen is aangegeven voor welke toepassingen ze geschikt zijn en hoe je ze kunt verwerken.

Een pad, terras, schutting, boom of border verlichten
Om je een handje te helpen hebben we voor de meest voorkomende tuinelementen een advies opgesteld waarin we je vertellen welke armaturen geschikt zijn en hoe je ze het beste toepast.

Gerelateerde links