Een tuin met licht ontwerpen

Het kabelplan

Het kabelplan

Maak voordat je de verlichting uit je lichtplan gaat installeren altijd eerst een kabelplan. Je komt dan tijdens de aanleg niet voor verrassingen te staan. Daarnaast kun je het kabelplan aan je klant overhandigen zodat bij eventuele werkzaamheden rekening gehouden kan worden met de ligging van de kabels.

Kabel intekenen
Het maken van een kabelplan is niets meer dan het intekenen van de kabel in het ontwerp met het lichtplan. Teken de kabel zoveel mogelijk in op goed bereikbare plaatsen, bijvoorbeeld langs bestrating en borders. Zo kun je er later nog gemakkelijk bij. Om de kabel makkelijker langs de armaturen te leiden, kun je deze ook splitsen met kabelverbinders (CC-2).

Kabellengte armaturen
Onze armaturen hebben een standaard een kabellengte van zo’n 60 cm (afwijkende kabellengtes staan vermeld bij het product op de website).
Je kunt een verlengkabel gebruiken om het armatuur verder van de hoofdkabel te plaatsen. Dit is handig als je armaturen op hoogte verwerkt of Ø22 mm grondspots in een terras integreert (de Easy-Lock is anders niet bereikbaar).

Let op!
Houd in het ontwerp altijd rekening met de aanbevolen maximale kabellengte tussen transformator en het einde van de kabel. Als je een 14/2 kabel gebruikt is dit 40 meter, bij de dikkere 10/2 kabel kun je maximaal 80 meter afleggen. Ook als je met kabelverbinders werkt gelden dezelfde maximale afstanden van transformator tot kabeluiteinde.

Gerelateerde links

Instructievideo('s)