in-lite aanleggen in 5 stappen

Een 22 mm grondspot aansluiten

Het armatuur

Het armatuur op de juiste plek positioneren is de laatste stap in het aanlegproces. in-lite biedt je grondspots (Integrated), staande lampen (Solitary), wandlampen (Wall) en buitenspots (Spot). Bij de constructie van onze armaturen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de extreme omstandigheden in de tuin. In de video’s kun je zien hoe je armaturen uit onze verschillende productgroepen installeert. Volg bij het aansluiten van armaturen in ieder geval altijd de handleiding.

Gaten boren voor geïntegreerde verlichting
Wil je ronde grondspots integreren dan is het nodig eerst een gat te boren. Dit kun je prima zelf doen, met een minimale set aan gereedschap boor je zelf gaten in hout, beton- of natuursteen en zelfs keramiek. Op locatie, dus dat scheelt tijd en geld. Voor hout gebruik je een houtboor, voor het boren van gaten in beton, natuursteen of keramiek heb je een watergekoelde diamantboor nodig. Voor gaten met een diameter van 60 en 100 mm adviseren we je daarnaast een statief te gebruiken. Meer over boren lees je in dit artikel.

Verlichting integreren zonder boren
Wil je liever niet boren dan bieden we je ook een speciale box waarmee je een aantal van onze grondspots eenvoudig kunt verwerken tussen de bestrating of kunt plaatsen in een losse ondergrond zoals grind.

Wandlampen monteren
Gebruik altijd een verlengkabel als je armaturen op hoogte gaat verwerken. Een dubbelwandige schutting is ideaal om de verlengkabel netjes weg te werken. Is deze niet aanwezig en kun je de kabel niet langs de achterkant wegwerken, plaats het armatuur dan bijvoorbeeld op een paal en geleid de kabel hierlangs naar beneden. Wil je toch een armatuur op een schuttingdeel plaatsen dan kun je de verlengkabel ook langs de bovenkant van de plank richting de paal laten lopen en dan naar beneden geleiden. In het geval van verticaal schuttingdeel kun je de kabel langs de plank naar beneden laten lopen.

Ook zelf gaten boren?
in-lite levert een compleet aanbod aan hoogwaardig gereedschap voor de hovenier. Informeer ernaar bij je dealer.

Gerelateerde links